Menu

Category: Екологија

Posted by admin

„Фракинг“ (Fracking), или како производството на нафта од нафтени шкрилци во САД ќе го одлучи победникот на претседателски избори

21/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Екологија, Економија Leave a comment

Во мојата анализа околу првиот дуел Трамп – Бајден, нагласив дека Бајден има голем проблем: за да добијат широка поддршка, Демократите и Бајден направија „пакт“ со екстремната левица и социјалистите.

Сподели:
Read more

Posted by admin

Иднината на конзервативците

10/11/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Екологија, Конзерватизам Leave a comment

Либералините вредности и енвиронментализмот се иднината на конзервативците Македонските конзервативци со учество на самитот на слободата во Украина и политичка академија во Хрватска Европскиот конзерватизам треба да го реформира својот

Сподели:
Read more

Posted by admin

Нов правец на конзервативците

10/11/2019 In Европа и светот, Екологија, Конзерватизам Leave a comment

НОВ ПРАВЕЦ: Како до обединување на конзервативците преку нова стратегија Македонските конзервативци (Conservative MK) се дел од неколку дневната политичка академија во Дубровник. Македонските конзервативци се дел од неколку дневната политичка

Сподели:
Read more

Posted by admin

Зелениот рид

13/10/2019 In Екологија, Национализам Leave a comment

Какво е чувството на еден млад, европски и прогресивен лик кога во неделно попладне ќе погледне вести од 2 различни држави, а сепак дел од исто семејство, Европа? ВЕСТ 1

Сподели:
Read more

Posted by admin

Василевски за Фактор.мк: Потребна е зелена обнова на Македонија

26/09/2019 In Conservative.MK, Екологија, Македонија Leave a comment

Страшните шумски пожари ги привлекоа вниманието на социјалните мрежи, но што може да се преземе за конкретна заштита на шумите, како да се постигне општествена и политичка согласност дека одредена

Сподели:
Read more

Posted by admin

УНЕСКО: Alt + F4 Охрид, GL + HF Албанија

16/05/2019 In Conservative.MK, Екологија, Македонија Leave a comment

Политички коментар на Стефан Василевски: UNESCO, Alt + F4 Охрид, GL + HF Албанија! За многумина ќе звучи чудно, но тие што во животот поминале низ тој таканаречен „гејмерски“ и

Сподели:
Read more

Posted by admin

Скопје избира Папа!

04/12/2018 In Conservative.MK, Екологија Leave a comment

Драги наши читателки и вие што погледот ви е токму на нашиов текст и вие припадници на јудео – масонското конспиративно движење и вие марксисти – ленинисти и слични на

Сподели:
Read more

Posted by admin

Намалување на пластичен отпад за подобра околина

06/11/2018 In Безбедност и одбрана, Екологија Leave a comment

Акумулирањето на искористените пластични кеси станува растечки и сѐ повеќе видлив проблем како на глобално, така и на локално ниво. Иако последиците од овој тип загадување можат да се ублажат

Сподели:
Read more

Posted by admin

Семантика, еуфемизам & зелен конзерватизам [енвиронментализам]

03/11/2018 In Екологија, Конзерватизам, Македонија Leave a comment

Коj ги контролира зборовите, тој ја контролира политичката култура! Во политиката, правилниот избор на зборови е од огромно значење. Буквално, понекогаш цела една политичка пропаганда зависи од правилно употребениот израз [збор]. Левицата тоа многу добро го познава и е генијална на оваа

Сподели:
Read more

Posted by admin

Пластичен отпад – Европски конзервативци и реформисти

04/10/2018 In Европа и светот, Екологија Leave a comment

Дамесмаекер [Европски конзервативци и реформисти]: Можеме да ги претвориме купиштата со ѓубре во полиња од злато. Пластиката е корисен и вреден материјал којшто има голема примена во нашето општество. Сепак,

Сподели:
Read more