Menu

Category: Conservative.MK

Posted by admin

Легализација на марихуана

21/11/2020 In Conservative.MK, Економија, Македонија Leave a comment

Re-post: 4/20/2020, Дали марихуаната треба да се легализира? Пред сè би сакал да кажам дека славење на празникот „420“ е лош филм од страна на средношколците кои имаат недостаток од

Сподели:
Read more

Posted by admin

“E PLURIBUS UNUM”

03/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот Leave a comment

I will start by outlining the positive and historical signs of why I trust in my projections of a strong Trump re-election Electoral College win, but also I will include

Сподели:
Read more

Posted by admin

СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД

03/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

ИНСТИТУТ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ И ХУМАНИСТИЧКИ НАУКИСКОПЈЕГРУПА РОДОВИ СТУДИИ СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД СЕМИНАРСКА РАБОТА: студентка Виолета Михајловска, професорка проф. д-р Дона Колар-Панов        Вовед

Сподели:
Read more

Posted by admin

Како до победа на Трамп, без Пенсилванија?

03/11/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

Како Републиканците и Доналд Трамп можат да освојат втор мандат и со пораз во Пенсилванија? – пишува за Конзерватив МК, главниот и одговорен уредник на хрватските E-SPORT ADRIA (https://adria.gg/) & A1

Сподели:
Read more

Posted by admin

Избори во САД: Можен исход и надворешна политика

03/11/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

За неколку дена во САД, ќе победи тој што ќе освои 270 или повеќе мандати. Мапата е приказ на изборниот модел според сојузни држави (изборни единици). Претставен е бројот на

Сподели:
Read more

Posted by admin

Колумна на Доналд Трамп: Превод

02/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Колумна на Доналд Трамп: Да продолжиме со четиригодишното исполнување на ветувањата кон жителите на Минесота Имам оптимистичка визија за иднината на нашата голема нација. Напишанo од: Претседателот Доналд Трамп, 1

Сподели:
Read more

Posted by admin

Како се станува претседател на САД?

01/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот Leave a comment

За да победите на претседателски избори во САД, треба да освоите точно 270 електорски гласови (мандати), кои потоа го бираат претседателот во Електорското Собрание [Electoral College], кое брои 538 електори.

Сподели:
Read more

Posted by admin

Гласање во САД: “Absentee ballot” & “Mail-in-ballot”

30/10/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

„Гласање во отсуство“ (Absentee ballot) наспроти „Гласање по пошта“ (Mail-in ballot): Демократско право или закана за валидноста на резултатите? Американската демократија на своите граѓани, покрај личното гласање на гласачко место, им

Сподели:
Read more

Posted by admin

Ќе загуби ли Трамп?- Најмасовни избори во историјата на САД

28/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Голема загриженост за Трамп претставуваат „превртливите“ (swing states) кои може да бидат одлучувачки. – вели Зоран Данилов во неговата најнова колумна. Најголемиот дел од „гласањето во отсуство“ завршува една до

Сподели:
Read more

Posted by admin

БОЕМОТ: Заклучок за последната дебата

23/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Економија, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Се ближат изборите во Америка, па непосредно пред последната дебата би сакал да го искажам и моето мислење на оваа тема. Првпат во историјата имаме избори во време на пандемија

Сподели:
Read more