Menu

Category: Национализам

Posted by admin

Како станав десничар?

20/03/2020 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Втора година средно. Крстосница во животот од која зависат многу животни патишта. Ниту бев дете, ниту возрасен. Кога ќе отидев на куќна слава не седнував ни со децата за да

Сподели:
Read more

Posted by admin

Плачот на еден конзервативец

18/02/2020 In Conservative.MK, Македонија, Национализам Leave a comment

Секој ден плачам, но не знам дали тоа е од тага или среќа. Пораснавме генерации момчиња и девојчиња во ист град, живеевме безгрижно секој со своја филозофија за среќа. Бевме

Сподели:
Read more

Posted by admin

Како да бидеш конзервативец во време на глобализација?

12/02/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Еден од најголемите предизвици на модерниот десничар во Европа и западниот развиен Свет е адаптацијата кон процесот на глобализација. Живееме во век каде што технологијата, науката, протокот на информации и

Сподели:
Read more

Posted by admin

Европа и светот се мобилизираат во центар-десно и десно

05/02/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Полека но сигурно, Европа и светот се мобилизираат во центар-десно и десно во одбрана на човековите вредности, нашите различни култури, идентитетот и нациите. Во Рим денес се направија првите чекори

Сподели:
Read more

Posted by admin

Трамп

12/01/2020 In Conservative.MK, Македонија, Национализам Leave a comment

Каде е нашиот Доналд Трамп? Избори по избори, Македонија се полоша. Избори по избори, татковината се пооштетена. Се попоразена. Македонците, се понавредени, поомаловажени, поизгазени. Избори по избори, Македонци се помалку.

Сподели:
Read more

Posted by admin

Анализа: Трговската лага за Мини-Шенген како вовед во населување на мигранти и големи држави

08/01/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Македонија, Национализам Leave a comment

Актуелноста за предлогот Македонија да влезе во „мини Шенген“ со западно балканските земји кои не се интегрирани во ЕУ, може без ракавици да се нарече една авантура која скапо би

Сподели:
Read more

Posted by admin

Каков народ сакаме да бидеме?

27/11/2019 In Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Лут сум, а причина за тоа по кој знае кој пат се моите мили сограѓани oд оваа наша мила Македонија. Овој пат сум толку бесен што наместо  статус на социјалните

Сподели:
Read more

Posted by admin

Националното предавство не се прикрива со популистички мерки!

02/11/2019 In Македонија, Национализам Leave a comment

Деновиве, актуелните и новопечени буџетари како и поддржувачи на комунистичката идеологија во Македонија, ги забележуваме како гордо ги споделуваат новите предизборни популистички мерки на владата. Гледаме како истите ја зголемиле

Сподели:
Read more

Posted by admin

БУЛЕВАРКО: Неродените деца!

25/10/2019 In Conservative.MK, Македонија, Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Како да се чувствува еден млад човек во Македонија, кој е еден до два степени над политичките елити во оваа наша држава, Македонија да потенцирам? Кога е заробен од елитистички

Сподели:
Read more

Posted by admin

БОЕМОТ ЗА НАШИОТ ЈАЗИК

17/10/2019 In Македонија, Национализам Leave a comment

Јазикот е нашето најголемо богатство! Деновиве е актуелно срамното барање на Република Бугарија дека не смее да се споменуваат термините македонски јазик и „бугарски фашистички окупатор“. Се закануваат дека доколку

Сподели:
Read more