Државниот врв преку Никола Димитров, го завзема ставот приложен на Конзерватив МК уште на 29 ноември. „Да одмориме со Бугарија до изборите кај нив (месец март), да се фокусираме на сопствениот двор“ – вели Никола Димитров во празничното интервју за МИА.

Линк до интервјуто на Димитров со кликнување тука.

Филип Ивановски предложи јавно на Фактор МК дека „Македонија треба времено дa го замрзне спорот со Бугарија до март 2021“. Неговата теза е базирана на големи меѓународни промени кои се очекуваат во новата декада започнувајќи од јануари 2021ва година и инагурацијата на новиот американски претседател Бајден. Исто така и на изборите во Бугарија. Прочитајте ја целата статија за Фактор МК со кликнување тука.

Сподели: