Насилството нема идеологија, но двојните стандарди имаат (неолиберализам).

***Насилството НЕ се оправдува, ниту во САД, ниту во Македонија. Но сепак, некои работи треба да излезат на виделина. Погледнете и направете проценка на штета, напади, како и уништени државни и приватни институции, бизниси и останато. Лево – протестите на Black Lives Matter & десно – протестите од Capitol Hill.

Сподели: