Menu

Category: Безбедност и одбрана

Posted by admin

Инвестирањето во воената индустрија во рамки на националната економија

16/10/2019 In Безбедност и одбрана, Економија, Македонија, Национализам Leave a comment

Во денешните европски општества, па така и во Република Македонија веќе подолго време не се говори околу системот за одбрана на државата. Патем, во последно време речиси сите политички партии

Сподели:
Read more

Posted by admin

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ СО РАКОВОТСТВОТО НА „ЛИКУД“

28/09/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

На 17ти септември се одржаа парламентарни избори во единствената демократска земја на Блискиот Исток, Израел. Овие избори можеби се едни од најважните за иднината на државата. За повеќе околу изборните

Сподели:
Read more

Posted by admin

КОМПЈУТЕРСКА БЕЗБЕДНОСТ: Опасноста на руската апликацијата за постар изглед “FACEAPP”

19/07/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

Интернетот е место кое нуди безброј информации, знаења и забавни содржини, како за децата и тинејџерите, така и за возрасните. Секој може да најде интересни и корисни содржини од многу

Сподели:
Read more

Posted by admin

МИГРАНТСКА КРИЗА: Транснационалните организирани криминални мрежи

18/07/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Економија Leave a comment

ХАВАЛА: облик на трансфер на пари кој се почесто се користи од транснационалните организирани криминални мрежи – невидливата сенка на мигрантската криза.  Ако се знае дека еден од главните мотиви

Сподели:
Read more

Posted by admin

Амбасадор Вилчек: Еден за сите, сите за еден!

16/04/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

Амбасадорот Вилчек [Piotr Antoni Wilczek], е полски интелектуалец, историчар и дел од партијата Право и правичност [PiS] од Полска која е моментално столбот на европските конзервативци. Тој во моментов служи

Сподели:
Read more

Posted by admin

24 часовен молк од нашите политичари, но ние нема да молчиме!

04/04/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Македонија, Национализам Leave a comment

КАСАМИ: Без рамноправни албанци во водењето на државата, иднината на Северна Македонија ќе биде несигурна….  Стефан Василевски: Како помлади генерации израснати и школувани во систем на европски и западни вредности и мултикултурализам, благодарејќи

Сподели:
Read more

Posted by admin

Учество на самит и предизборна кампања на АКРЕ во Софија

24/03/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Економија, Конзерватизам Leave a comment

На 22-ри и 23-ти март, во Софија, Бугарија, се одржа мини самит како и предизборна кампања и посета на Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа – АКРЕ и нивните

Сподели:
Read more

Posted by admin

Одговор на тезата за десничарски тероризам: Омразата се кове дури е жешка!

18/03/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот, Македонија, Национализам, Социологија Leave a comment

Тероризмот, како се по популарна форма на искажување политички револт, ни ги изострува сетилата на сите подеднакво. Гневот е обично меѓу првите емоции кои се раѓаат по сознание за грозоморни

Сподели:
Read more

Posted by admin

Разознавачки извештај на АКРЕ: Руското влијание во Естонија, Литванија, Латвија & Бугарија

23/02/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот, Социологија Leave a comment

Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа – АКРЕ (ACRE), како втора најголема во свет центар-десно политичка организација после Интернационалната демократска унија [IDU, каде што голем дел од извршниот одбор

Сподели:
Read more

Posted by admin

Добредојдовте во фамилијата на АКРЕ!

22/02/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија Leave a comment

Добредојдовте во најбрзо растечкото политичко движење во Европа, добредојдовте во Алијансата на конзервативци и реформисти – Граѓанско демократска унија, ГДУ! Идеолошкиот и аналитички центар [политичка организација] Conservative.mk, работи во партнерство

Сподели:
Read more