Пред некој ден во центарот на Скопје се одржа протест против обвинителката Фатиме Фетаи и Основното јавно обвинителство кое побара најстрога казна за обвинетите во случајот „Монструм“. 

„Очигледно е дека барањата за екстрадиција кои Македонија ги испраќа до Косово не вродуваат со плод. И после седум години од масакрот, приштинските власти одбиваат да ги испорачаат двајцата обвинети во земјава. Тоа значи дека Македонија треба да го зголеми притисокот врз Косово. Како да го направиме тоа? На многу едноставен начин – со помош на дипломатијата“

вели Филип Ивановски од Конзерватив МК во интервју за Фактор.мк.

Линк до целото интервју со кликнување тука.

Сподели: