Menu

Blog Archives

Posted by admin

СДИ 2020: Кратка анализа

08/07/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Економија Leave a comment

Странските Директни инвестиции (СДИ), играат голема улога во меѓународната економија а се битни особено за државите во развој. Домашните компании, може многу позитивно да ги искористат странските компании за поврзување

Сподели:
Read more

Posted by admin

Зголемување на капацитетот на младите во политиката

10/06/2021 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Како КОНЗЕРВАТИВ МК сме соработувале со повеќе од 5 политички подмладоци од десниот сектор. Како со тие од моменталната владина коалиција (ВМРО-НП и Обединети за Македонија), така и од опозицискиот

Сподели:
Read more

Posted by admin

ПОДКАСТ: „Имам идеја“ – КОНЗЕРВАТИВ МК (Видео)

10/06/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Филип Ивановски и Давид Салтамарски од Конзерватив МК гостуваа во младинскиот подкаст на Бојан Никовски насловен „Имам идеја“ на Радио ЛИДЕР 107,4fm. Темата на подкастот е „Влијанието на авторитаризмот и

Сподели:
Read more

Posted by admin

Од главен подржувач за ЕУ, до дестабилизатор на Балканот

10/06/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Откако стави вето на Македонија за почеток на преговори со ЕУ поради идентитетски и јазични прашања, Бугарија не само што ги влоши односите со Македонија до најниско ниво досега туку и го

Сподели:
Read more

Posted by admin

Вакцините даваат резултат! Први анализи за ефикасност

10/06/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Македонија Leave a comment

ПРВИТЕ БРОЈКИ ОД ЕФИКАСНОСТА НА ВАКЦИНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: 99,7% ефикасност, 0,3% повторно заразени иако најголем дел од населението е вакцинирано само со една доза и не се комплетно вакцинирани! Што

Сподели:
Read more

Posted by admin

ЖЕЛЕЗНА КУПОЛА – Израелски систем за противвоздушна одбрана

10/06/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

„Железната купола” (англиски: Iron Dome) е ефикасен и мобилен систем за противвоздушна одбрана (ПВО) на Израел пуштен во употреба во 2011 година. Системот е развиен за да се спротивстави на

Сподели:
Read more

Posted by admin

Анализа: Нови набавки во АРМ

29/03/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Македонија, Национализам Leave a comment

Позитивно ме изненади убавата вест дека по подолги години македонската влада реши да одвои средства за модернизација на Aрмијата, Давид Салтамарски од Конзерватив МК во неговата анализа. Пишува: Давид САЛТАМАРСКИ

Сподели:
Read more

Posted by admin

КОНЗЕРВАТИВ МК: Официјален член на светските млади конзервативци

20/03/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија Leave a comment

Заедно со повеќе од 20 европски политички групации, младите републиканци на САД, младите конзервативци од Канада, Австралија, Британија, Израел, Полска и останати, КОНЗЕРВАТИВ МК стана дел од глобалната центар-десно конзервативна

Сподели:
Read more

Posted by admin

ДА ОТВОРИМЕ КОНЗУЛАТ ВО БАРСЕЛОНА, САНКТ ПЕТЕРБУРГ ИЛИ ШАНГАЈ

11/03/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Македонија Leave a comment

МЕСТО ДА ОТВОРИМЕ КОНЗУЛАТ ВО БАРСЕЛОНА, САНКТ ПЕТЕРБУРГ ИЛИ ШАНГАЈ, МНР ОСМАНИ ГО ИЗБРА СКИ-ЦЕНТАРОТ ЗЛАТИБОР! Вчера македонската јавност дозна дека минатата недела Владата донела одлука за отворање на македонски

Сподели:
Read more

Posted by admin

Патриотизмот е подобар од национализмот

02/02/2021 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Во мултиетнички држави како нашата, најважен е патриотизмот и љубовта кон татковината од сите етникуми, религии и слично. Во таква држава, албанците не се ниту % ниту бројка, туку наши

Сподели:
Read more