Menu

Category: Конзерватизам

Posted by admin

Кој е Роџер Стоун?

29/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам Leave a comment

Десничар и еден од најконтраверзните ликови во Вашингтон. Од Никсон до Роналд Реган, од Буш и Клинтон, па се до близок пријател и човекот од „сенка“ на Доналд Трамп. „Кога

Сподели:
Read more

Posted by admin

Напред, со достоинство!

26/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Главниот проблем во 🇲🇰 македонско-бугарските 🇧🇬 односи е политичкото мешање во работата на заедничката комисија за историја. Еве еден добар пример зошто, ова е апсолутно погрешно. Кога политичар „ја става главата“ во наука, тоа

Сподели:
Read more

Posted by admin

СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД

03/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

ИНСТИТУТ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ И ХУМАНИСТИЧКИ НАУКИСКОПЈЕГРУПА РОДОВИ СТУДИИ СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД СЕМИНАРСКА РАБОТА: студентка Виолета Михајловска, професорка проф. д-р Дона Колар-Панов        Вовед

Сподели:
Read more

Posted by admin

Избори во САД: Можен исход и надворешна политика

03/11/2020 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

За неколку дена во САД, ќе победи тој што ќе освои 270 или повеќе мандати. Мапата е приказ на изборниот модел според сојузни држави (изборни единици). Претставен е бројот на

Сподели:
Read more

Posted by admin

Колумна на Доналд Трамп: Превод

02/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Колумна на Доналд Трамп: Да продолжиме со четиригодишното исполнување на ветувањата кон жителите на Минесота Имам оптимистичка визија за иднината на нашата голема нација. Напишанo од: Претседателот Доналд Трамп, 1

Сподели:
Read more

Posted by admin

Ќе загуби ли Трамп?- Најмасовни избори во историјата на САД

28/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Голема загриженост за Трамп претставуваат „превртливите“ (swing states) кои може да бидат одлучувачки. – вели Зоран Данилов во неговата најнова колумна. Најголемиот дел од „гласањето во отсуство“ завршува една до

Сподели:
Read more

Posted by admin

БОЕМОТ: Заклучок за последната дебата

23/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Економија, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Се ближат изборите во Америка, па непосредно пред последната дебата би сакал да го искажам и моето мислење на оваа тема. Првпат во историјата имаме избори во време на пандемија

Сподели:
Read more

Posted by admin

Анализа: Првата дебата за Претседателските избори

04/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам Leave a comment

Кливленд, Охајо. Дебата под строги протоколи од Ковид пандемијата. Салата е празна, нема публика. Кандидатите не се поздравуваат. Трамп: Неочекувано смирен и сталожен. Ја немаше дрскоста типична за него. Она

Сподели:
Read more

Posted by admin

Македонски денар: Што е претставено на нашите пари?

29/05/2020 In Conservative.MK, Економија, Конзерватизам, Македонија, Национализам, Образование Leave a comment

Кога некој ќе ве праша: Што е тоа „модерен“ патриотизам?Тоа е преку едукација да си ја запознаеш својата историја, археологија, култура и континуирано да ја надоградуваш. Поради тоа, во периодот

Сподели:
Read more

Posted by admin

Трамп им објави „војна“ на социјалните мрежи

29/05/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

Факт е дека социјалните мрежи веќе подолго време ѝ служат на левицата и замолкнато е конзервативното мислење. Дури и самиот Марк Цукенберг го призна ова на неговото судење пред неколку

Сподели:
Read more