Заедно со повеќе од 20 европски политички групации, младите републиканци на САД, младите конзервативци од Канада, Австралија, Британија, Израел, Полска и останати, КОНЗЕРВАТИВ МК стана дел од глобалната центар-десно конзервативна политичка групација – од денес, официјална асоцијативна членка на ЕВРОПСКИТЕ МЛАДИ КОНЗЕРВАТИВЦИ.

Кои се Европските млади конзервативци?

Тие се официјална младинска организација на:

1) Светските конзервативци (ECR party, ex ACRE), каде членуваат видни партии како Republican Party USA, Conservatives UK, Conservatives Canada, Liberal party Australia, LIKUD Israel, партии од цела Европа и светот.

2) Европските конзервативци во Европскиот парламент (ECR Group in the European parliament). Да ја ставиме

Македонија на мапа во светскиот центар-десно политички спектар.

Повеќе информации на ECR PARTY: https://ecrparty.eu/

#conservative

#rightwing

#patriotism

Сподели: