Menu

Category: Европа и светот

Posted by admin

Интервју за Фактор.мк: Анализа на европските избори

06/06/2019 In Европа и светот, Македонија Leave a comment

Интервју за Фактор.мк на Стефан Василевски – Управител на идеолошкиот и аналитички центар Конзерватив МК и Александар Богоевски – Претседател на идеолошкиот и аналитички центар Конзерватив МК и Главен и одговорен уредник. Европските

Сподели:
Read more

Posted by admin

Акт на еднаквост во САД: Меѓународен срам!

19/05/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

Завчера, петок 17ти мај, беше интернационален ден на борбата против хомофобија, трансфобија и бифобија. Како и многу други денови во текот на годината посветени на одредени работи, така и овој

Сподели:
Read more

Posted by admin

Учество на дебата – Европа после изборите: што да очекуваме?

19/04/2019 In Conservative.MK, Европа и светот Leave a comment

Денеска (19.04.2019) Даниел Димитров, кој е дел од тимот на младите конзервативци при Конзерватив МК, присуствуваше на дебата на тема „Европа после изборите: што да очекуваме?“ во просториите на Универзитетот за Национално и светско

Сподели:
Read more

Posted by admin

Конзервативна бура во Канада!

19/04/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам Leave a comment

Политичката слика на Западниот свет во последно време претрпува многу важна промена, и се што гледаме се левичарски влади во пад. Ова е многу силен индикатор дека нивните експериментални политики

Сподели:
Read more

Posted by admin

Амбасадор Вилчек: Еден за сите, сите за еден!

16/04/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот Leave a comment

Амбасадорот Вилчек [Piotr Antoni Wilczek], е полски интелектуалец, историчар и дел од партијата Право и правичност [PiS] од Полска која е моментално столбот на европските конзервативци. Тој во моментов служи

Сподели:
Read more

Posted by admin

Економска програма на партијата „VOX” за шпанските парламентарни избори 2019.

14/04/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Економија Leave a comment

Во името на Конзерватив МК, како дел од партнерството каде членува и политичката сила Вокс од Шпанија, ви ја претставувам економска програма на Вокс изработена за шпанските парламентарни избори, кои

Сподели:
Read more

Posted by admin

Суверенисти и конзервативци Хрватска: Ружа Томашиќ ги поднесе листити за изборите во ЕУ!

10/04/2019 In Европа и светот, Конзерватизам Leave a comment

Хрватските суверенисти во понеделникот, 8ми Април 2019 ја предадоа кандидатската листа за европските избори на Државната изборна комисија. „Ја имаме најдобрата листа, ако ги погледнете имињата, ако погледнете што се

Сподели:
Read more

Posted by admin

Учество на самит и предизборна кампања на АКРЕ во Софија

24/03/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Економија, Конзерватизам Leave a comment

На 22-ри и 23-ти март, во Софија, Бугарија, се одржа мини самит како и предизборна кампања и посета на Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа – АКРЕ и нивните

Сподели:
Read more

Posted by admin

Македонска делегација на најголемиот конзервативен настан – CPAC 2019, Вашингтон, САД.

21/03/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Национализам Leave a comment

Од 27-ми февруари па сѐ до 2-ри март, во Вашингтон се одржа најголемиот конзервативен настан во светот, CPAC 2019, организиран од Американската Конзервативна Унија. За прв пат, официјална македонска делегација учествува

Сподели:
Read more

Posted by admin

ХАВАЛА: трансфер на пари од транснационалните организирани криминални мрежи

19/03/2019 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Македонија Leave a comment

ХАВАЛА: облик на трансфер на пари кој се почесто се користи од транснационалните организирани криминални мрежи – невидливата сенка на миграциската криза.  Ако се знае дека еден од главните мотиви

Сподели:
Read more