Солидарност, толеранција, дијалог, бунтовност, инклузивност, јавно говорење, мултикултурализам и родова еднаквост…
Ова се барањата заради кои се формираше Студентскиот пленум. Од мал собир прерасна во едно од највлијателните движења во државава. Тогаш, не само што немав ништо против нив, туку за некои работи бев и еден од нивните поддржувачи.
Денес, 3 години подоцна наместо реформи и исполнување на „идеалите” на Пленумот имаме целосен молк.
Повеќе од 500 дена МОЛК!!!

Приказ на прикачени слики и албуми со фотографии за време на „револуцијата” и по доаѓање на СДСМ на власт.

Никаква инцијатива, никаква објава на социјалните мрежи или настан. Тишина и запоставени страници и веб сајтови. Зошто замолчи оваа иницијатива?

Приказ на настани, дебати, конференции организирани за време на „револуцијата” и по доаѓање на СДСМ на власт.
Приказ на прикачени видеа за време на „револуцијата” и по доаѓање на СДСМ на власт.

Дали имаше некаква позадина проментата на власта?
Која беше крајната цел на оваа организација?
Премногу прашања, но за жал реторички.
Стуентите не сакаат „револуции“ за една употреба. Жал ми е што оваа организација не го задржа ептитот „глас на студентите“.
Поздрав пленумци!
Пишува: БОЕМОТ / Instagram: @boemot

Анализа:
Слика ШТО добивме, а ШТО НЕ при почеток на академската година 2019/2020.

Број на настани, видеа, постови, слики, албуми и останати активности за време на „револуцијата“ во споредба со истите активности по промена на власта (ниту едно видео, ниту еден пост, ниту еден албум, ниту една фотографија…..целосен МОЛК!)

Сподели: