Menu

Category: Македонија

Posted by admin

Од целосна инвазија до “мировна мисија” – Опциите на Путин околу Украина

25/01/2022 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Македонија Leave a comment

Во колумната за Conservative MK, Кристијан Мицевски набројува 5 можни сценарија на Путин: Продолжено заплашување, Предупредувачки или “казнени”  бомбардирања, Легендарниот “копнен мост”, Повеќестрана офанзива или Патот кон Киев. Разговорите Бајден-Путин за

Сподели:
Read more

Posted by admin

Дебата: Младински политики

25/01/2022 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија Leave a comment

“Кога зборуваме за младинските политики и за тоа што има ВМРО-ДПМНЕ направено за младите во изминатиов период, треба само да ја погледнеме имплементацијата на Законот за младинско учество. Овој Закон

Сподели:
Read more

Posted by admin

СТРАНСКИ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА: СОН ИЛИ РЕАЛНОСТ?

05/12/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Економија, Македонија Leave a comment

СТРАНСКИ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ НИЗ ГОДИНИТЕ: Настан и презентација која се одржа на 1ви декември СРЕДА, 18:15 часот, а можете да ја погледнете LIVE на нашиот Facebook канал. Во рамки на

Сподели:
Read more

Posted by admin

Сумирани импресии

08/11/2021 In Conservative.MK, Македонија Leave a comment

Vox populi, vox dei, вели една стара латинска, а по овие избори и тоа како ќе има удел во настаните Ситуацијата е јасна, а резултат од 42 спрема 16 е

Сподели:
Read more

Posted by admin

ВИТАЛНА СТАТИСТИКА: Основни показатели за развој на општините

10/10/2021 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Република Македонија веќе некоја година се соочува со сериозна демографска промена. Наталитетот опаѓа, населението старее, а младите се иселуваат. Тоа ефектуира промени и во работењето на приватниот сектор кој почнува

Сподели:
Read more

Posted by admin

Се е во бројките!

17/09/2021 In Conservative.MK, Македонија, Национализам, Социологија Leave a comment

Масовно попишување на сите Македонци – единствена солуција од национално понижување. Гледам како се’ повеќе Македонци се залагаат за бојкот на пописот и не ми се верува колку се наивни

Сподели:
Read more

Posted by admin

Ивановски (КОНЗЕРВАТИВ) & Јонузи (КОХА) – Анализа

17/09/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Македонија Leave a comment

Анализа за Фактор МК: Кохезија или недоверба – Како „Рамковниот“ ја обликуваше Македонија во последните две децении? Две децении и натаму не се доволни за хармонизирано гледање на Охридскиот мировен

Сподели:
Read more

Posted by admin

Зголемување на капацитетот на младите во политиката

10/06/2021 In Conservative.MK, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Како КОНЗЕРВАТИВ МК сме соработувале со повеќе од 5 политички подмладоци од десниот сектор. Како со тие од моменталната владина коалиција (ВМРО-НП и Обединети за Македонија), така и од опозицискиот

Сподели:
Read more

Posted by admin

ПОДКАСТ: „Имам идеја“ – КОНЗЕРВАТИВ МК (Видео)

10/06/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Филип Ивановски и Давид Салтамарски од Конзерватив МК гостуваа во младинскиот подкаст на Бојан Никовски насловен „Имам идеја“ на Радио ЛИДЕР 107,4fm. Темата на подкастот е „Влијанието на авторитаризмот и

Сподели:
Read more

Posted by admin

Од главен подржувач за ЕУ, до дестабилизатор на Балканот

10/06/2021 In Conservative.MK, Безбедност и одбрана, Европа и светот, Конзерватизам, Македонија, Национализам Leave a comment

Откако стави вето на Македонија за почеток на преговори со ЕУ поради идентитетски и јазични прашања, Бугарија не само што ги влоши односите со Македонија до најниско ниво досега туку и го

Сподели:
Read more