Дел од комитетот за жени при Конзерватив МК, на 5ти март и 6ти март, учествува на гала вечера во европскиот парламент организирана од женскиот комитет на Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа – АКРЕ, заедно со нивната пратеничка група ЕКР кои се трети по број на пратеници во ЕУ.

Марија Бојковска и Благородна Ќосева остварија средба со жената кандидат за градоначалник на Лондон 2020та од Конзервативната партија на Британија Џој Морисеи (Joy Morrissey), екс министерка за надворешни работи на Полска и моментална европратеничка Анна Фотига (Anna Fotyga PiS party Poland), генералниот секретар на Европските конзервативци и реформисти Нева Садикоглу Новаки (Neva Sadikoglu Novaky), потпретседателот на женскиот комитет на АКРЕ Ружа Томашиќ од Хрватска како и со многу други жени европратеници.

Покрај средбата во европскиот парламент, се одржа и гала вечера во потесен круг на раководството на Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа. Прочитајте повеќе за женското движење на АКРЕ со кликнување тука

ГАЛЕРИЈА: 

Сподели: