Политички коментар: Не, не фалат лекари, фали одговорно владеење! Реплика на Стефан Василевски кон министерот за здравство Венко Филипче кој изјави „ВО ЗЕМЈАВА НЕДОСТАСУВААТ 600 ЛЕКАРИ“. 

Извор (ТВ24): Според анализите на министерството за здравство во земјава недостасуваат околу 600 лекари, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче за време на неговата посета на охридската болница. Филипче информираше дека министерството интервенирало со тоа што во текот на минатата година биле вработени 3.200 медицински работници, од кои најмногу лекари и медицински сестри.

Политички коментар: Со 5те милијарди евра кои „ќе“ вртеа на „бројчаникот“, можеме да вратиме назад не 600 туку 6.000 доктори со „ветената“ плата од 100.000денари, доживотно вработени!
Не фалат лекари, фали одговорно владеење!

Политички коментар: Стефан Василевски
Идеолошки и аналитички центар Конзерватив МК
Следете не на FacebookInstagram & YouTube

Сподели: