Во следниот извештај ќе можете да прочитате интересни факти за НАТО организацијата: нивната администрација, односите меѓу земјите членки и односите со Руската Федерација.

Во документот, ќе дознаете за следниве десет теми:

  • Меѓународен центар за безбедност
  • Колективна одбрана
  • Командна структура на НАТО
  • Постојани сили
  • Војниции опрема
  • Финансирање од страна на НАТО
  • Возобновување на НАТО
  • Управување со кризи
  • Кооперативна безбедност
  • Политика на отворени врати

Сите информации од извештајот на Нов правец (New Direction), можете да ги погледнете со кликнување на долунаведениот линк.

PDF прикачен – Policy briefing NATO – Кликни тука

 

Сподели:
Tags: