Menu

Tag: Macedonia

Posted by admin

Каде ни се челичните храбри дами во Македонија?

13/09/2018 In Конзерватизам, Национализам, Социологија Leave a comment

Што најпрво би ви дошло на памет кога би ги помислиле заедно поимите конзерватизам и жена? Најверојатно, одговорот би бил „Железната дама“. Маргарет Тачер или „Железната дама“ е мотивација за

Сподели:
Read more

Posted by admin

Тато, а кој е оној човек со брада?

16/08/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

ТАТО, А КОЈ Е ОНОЈ ЧОВЕК СО БРАДА? Доцно пладне во Скопје, го држев мојот син за рака и се шетавме по празните улици. Под сенките од паметниците на бројните

Сподели:
Read more