Додека секаде во успешните држави во светот се применуваат политики за зголемување на слободата на граѓанинот, слободен пазар и економија, нашата влада продолжува со своите комунистички методи преку забрана на елементарните и националните права на луѓето во Македонија.

Настаните во последниот период не тераат да се запрашаме дали Македонија е капиталистичка држава каде владее демократијата и слободата, или се уште владее системот со кој требаше да раскрстиме уште во 1991′.

Во време кога Македонија ја тресе голем политички и правен скандал, вистинскиот проблем не се националните обележја кои вие ги уништувате, туку компромитираните структури и затоа, ако не почнете да ги решавате вистинските проблеми кои го засегаат Македонецот, ќе ви се случи народ.

Политички коментар на Петар Спасовски, уредник и дел од младите конзервативци.

Сподели: