Menu

Tag: Churchill

Posted by admin

Биографија за Сер Винстон Черчил (Прв дел)

13/09/2018 In Европа и светот, Конзерватизам Leave a comment

„Британскиот булдог“ Сер Винстон Леонард Спенсер Черчил ( 30 ноември 1874 – 24 јануари 1965), бил британски офицер, писател, политичар и во два наврати премиер на Обединетото Кралство, како круна

Сподели:
Read more