Back to all cases

ЕКО Герлија на Зелените конзервативци: Клинички Центар Скопје

Герила акциите започнуваа, но и со УСПЕШНА почетна реализација! 📌 Клинички центар Скопје #28yearsChallenge [СЛИКИ]

Конзервативците прашуваат и бараат итни мерки за:
☢️ Дали столбот на здравството во државата заслужува депонии во сред здравствен кампус? (слики од хирургија)
🚑 Дали влезот на Интерна медицина личи на влез во напуштен објект? Заслужува ли Интерна медицина искршена табла?
🚫 Повикуваме на итни решенија од страна на Министерството и Клиничкиот Центар Скопје
⚠️ Доколку вака се грижиме за нашето здравство, како ли се грижиме за државата?
♻️ Повикуваме на еколошки акции каде што ќе се здружат доктори, студенти и надлежни институции за решавање на депониите!

28 години иста приказна, време е за мали но сепак големи промени! #ЗаЧистКлиничкиЦентар

Реакција на институциите се случи веднаш, во наредните неколку денови. Со кликнување тука, можете да погледнете видео каде што медицинскиот отпад се отстранува од комплексот на клиники при Клиничкиот Центар Мајка Тереза. Нашите акции нема да сопрат тука, напротив, продолжуваме и понатака!

Сподели: