Back to all cases

ЕКО Герлија на Зелените конзервативци: ДЕПОНИЈА Долно Лисиче – Јурумлери

♻️ Еко герила акциите продолжуваат #Conservatives [СЛИКИ]

☢️ Токсична и дива депонија која ја загадува локалната средина и река. Неколку камиони на диво истураат ѓубриво и токсични материјали на мостот помеѓу Долно Лисиче и Јурумлери [Локацијата е обележана на мапите]. 📌 Конзервативците бараат од надлежните органи:
1. Да се провери до кој степен е токсичноста и да се утврди точно колку е загадена почвата на која се одгледуваат земјоделски култури.
2. Дали камионите кои ја полнат депонијата работат легално?
3. Да се исчисти депонијата и да се казнат сторителите.

#ЗеленКонзерватизам #GreenConservatism #Environmentalism

Сподели: