Back to all cases

За секое дете чист воздух: Како ПМ 2.5 честичките делуваат врз бремени жени и фетус

Како загадениот воздух влијае врз фетусот преку мајката? За трудници се препорачува:

  • Конзумирајте храна со висока количина на вит. C,E и омега 3 антиоксиданти
  • Останете внатре при високо загадување
  • Носете маска со филтер
  • Користете прочистувач на воздухот дома

Извор: UNICEF #ЗаСекоеДете #ЧистВоздух #ProLife & #ProHealth

Сподели: