Back to all cases

[ВИДЕО] Бидејќи не молиме за слобода, се бориме за истата!

На 11ти Ноември 2018та година, Полска славеше 100 години независност.

Полска е држава која покрај големите заслуги во втората светска војна како што е првото известување за холокаустот во Вашингтон, спасувањето на евреите, борбата против фашизмот и комунизмот, беа оставени позади железната завеса на комунизмот.
Тие успеаа да се изборат против Советскиот сојуз и нацистичка Германија. Погледнете ја нивната приказна, а воедно им го честитаме празникот на нашите сојузници, членки на Алијансата на конзервативци и реформисти во Европа [www.acreurope.eu], владеачката партија Право и правдина [Law and Justice, PiS].

Видеото е превземено од Европските млади конзервативци [Because we do not beg for freedom, we fight for it!].

Сподели: