Back to all cases

Конзервативни Цитати од Роналд Реган

„Владата не ги решава проблемите, ги субвенционира“.

    -Роналд Реган

 

Доколку го бараме изворот на фашизмот, треба да ги бараме корените во левицата.

„Доколку фашизмот дојде во Америка, ќе дојде во форма на либерализам“.

-Роналд Реган

 

„Примарната работа на владата е да ги заштитува граѓаните, не да го контролира нивниот живот“.

-Роналд Реган

 

„Треба да го заштитиме правото на нероденото дете“.

-Роналд Реган

 

Сподели: