Back to all cases

Автобус, автомобил и велосипед: Кој прв до плоштад Македонија?

Тимот на млади конзервативци при конзерватив МК спроведе акција за видовите превоз до центарот на градот. Тие, почнувајќи во исто време со 3 различни камери се упатија кон „плоштад Македонија“. Од видеото, јасно може да се забележи дека со велосипед се стигнува за 13:10 минути, што претставува скоро двојно побрзо од превозот со автобус или автомобил. Покрај тоа, велосипедот не испушта штетни материи, нема бучава и е најбрзо средство за превоз. Изборот е јасен, користете го велоспиедот како превозно средство до вашето работно место, факултет или училиште. Тоа е единствениот начин како може да бидеме во чекор со Европа во однос на свесност за здрава животна средина. Големо ДА за #велоскопје! #conservatives #ecology #greens

Сподели: