Back to all cases

Младите и политиката

Сте се запрашале ни некогаш колку нашето образование ги спрема младите за пазарот на трудот?

Младите и нивното учество во политиката, креирањето политики како и општи активизам се битен дел во развојот на општествата. Кои идеологии се попривлечни за младината во Македнија?  Дали се врши негативна политизација на младите? Дали младите вистински го знаат својот јазик и ја почитуваат својата култура? Слушнете повеќе во подкастот „Млади и политика“ во кој разговараат Стјепан Покупец, Никола Николовски и Бојан Никовски.

Сподели: