Back to all cases

Фашизам: Политичка левица или десница? [ВИДЕО]

ТИЕ СЕ ФАШИСТИ! Тој е ФАШИСТ! Оваа етикета, често може да ја слушнете од левичарите во светот. Најчесто, тие ја лепат етикетата на фашист на секој конзервативец, националист, суверенист или десничар/центар-десно политичар.

Пред да залепите ваква етикета, Ве прашуваме: 1.Дали знаете кој е идеологот на фашизмот? 2.Од каде потекнува оваа идеологија? 3.Дали оваа идеологија е поблиска до левицата или десната политичка ориентација?

Дознајте повеќе во нашето видео. #CONSERVATIVES

Сподели: