Back to all cases

Дамесмаекер [Европски конзервативци и реформисти]: Можеме да ги претвориме купиштата со ѓубре во полиња од злато.

Пластиката е корисен и вреден материјал кој што има голема примена во нашето општество. Сепак, начинот на кој што пластиката се употребува и произведува е неисплатлив и неодржлив. Погледнете го видеото на европратеникот Дамесмаекер [MEP Mark Demesmaeker] од групацијата на Европските конзервативци и реформисти во Европскиот Парламент ECR Group и неговиот план за пластичниот отпад.

За да го прочитате целиот извештај, кликнете на наведениот линк: 
A report by ECR MEP Mark Demesmaeker – a series of firm recommendations on dealing with plastic waste. 

Сподели: