Back to all cases

Дебата: „Иднината на Европа“ – 3 точки предложени од европските конзервативци!

Европските конзервативци и реформисти [ECR Group in the EU parliament], предложија 3 точки на пленарната сесија насловена „Иднината на Европа“ која се одржи неделава, а беше предводена од данскиот премиер Ларс Расмусен. Тоа се:

1. Поттикнување на транспарентноста, објективноста и веродостојноста на проценката на ризикот од пестициди.
2. Европските конзервативци силно ја поддржаа иницијативата на 2-годишна реинтродукција и реактивација на привремени гранични контроли во рамките на шенген-зоната.
3. Ја нагласија потребата за понатамошни реформи во земјите од Западен Балкан пред нивното пристапувањето во ЕУ.

Сподели: