Back to all cases

ВИДЕО: Две држави, една поука: Економска слобода

Две држави, една поука. Зошто е важна економската слобода? Примерот на Чиле и Венецуела.

На македонската економија и е потребно поедноставување на условите за основање и водење на бизнис, растеретување на трговијата со странство од непотребни правни регулативи и царински давачки, подобрување на владеењето на правото и намалување на даноците.

Сподели: