Back to all cases

Советот на Европа [Council of Europe] најави жестока изборна пролет во следните држави…

Советот на Европа [Council of Europe] најави жестока пролет во повеќе држави во Европа вклучително и во Република Македонија.

Оваа изборна година ќе биде заклучена со изборите во Ерменија на 9ти декември. Моментално владеачката партија во Ерменија, член на Европската народна партија која важи за про-руска партија е со историски и неверојатен пад на само 2%. Проевропските партии како Либералите (немаат европска сродна фамилија) и Конзервативците (член на Европските конзервативци и реформисти како и на Алијансата на конзервативци и реформисти), се водечки 2 партии на последните анкети.

Очекуваме жестока пролет во следните држави: Молдавија, Естонија, Словачка, Украина, Финска, Андора, Република Македонија, Литванија и Белгија.

Council of Europe: #Armenia will be the last major election in Europe on 9 December. #Moldova, #Estonia, #Slovakia, #Ukraine, #Finland, #Andorra, FYR of #Macedonia, #Lithuania, and #Belgium will follow in super-election-spring 2019. EU election in May 2019. #EP2019 #AndaluciaL6

Сподели: