Back to all cases

Европски конзервативци: Да се подобри регулацијата за благосостојба на животните!

Регулативата на ЕУ за благосостојба на животните во транспортот едноставно не функционира!

Секоја година над 360 милиони животни се транспортираат преку европски патишта, при што многу од нив се извезуваат во трети земји. Патувањето на далечина е штетно за благосостојбата на животните и предизвикува животните да страдаат од недостаток на кислород, глад, жед и исцрпеност. Европските конзервативци и реформисти [ECR Group] започнаа иницијатива за подобрување на овие регулации преку данскиот европратеник Jørn Dohrmann.

ЗАБЕЛЕШКА: Конзерватив МК [Conservative.mk] работи во постојано партнерство со Алијансата на конзервативци и реформисти на Европа (ACRE) како и ЕКР Групата – Европските конзервативци и реформисти во европскиот парламент.
Следете не на FacebookInstagram & YouTube.

 

Сподели: