Back to all cases

Приказни од булеварот: Кој ним ќе им ја врати надежта?

Како вели онаа народната, сложни попови и во петоци си мрсат. Така и нашиве елити заглавени во табори со мртва идеологија, поделени на леви и десни, сложно си мрсат, си го товарат багажот, дерат од даноците преку кои јадниот и раскаран народ го полни нивниот буџет. Буџет во кој нема средства за лекување на болни деца, но има бонуси и награди во тие стотици паразитски комисии во кои тие членуваат.

Прочитајте го целиот текст на линкот.

 

Сподели: