Menu

Tag: Национализам

Posted by admin

Патот кон силна и суверена нација

06/09/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Филмот „Ругање со Христа“ на режисерот Јани Бојаџи е добитник на награда на Меѓународниот филмски фестивал во Монтреал, Канада. Но, што е тоа важно. Најважно околу овој филм, во доменот

Сподели:
Read more

Posted by admin

Нашите заробени мајки

26/08/2018 In Македонија, Социологија, Христо Узунов Leave a comment

Еднаш во една прилика кажав: Мајката, т.е. жената е јадрото на животот и јадрото на љубовта. Ценејќи ја својата мајка, жена, ти стануваш чувар на гнездото, кое светлост носи! Мајката

Сподели:
Read more

Posted by admin

Кој го избрка Д-р Христо Татарчев од „слободна“ Македонија?

26/08/2018 In Македонија, Национализам Leave a comment

Д-р Христо Татарчев е историска личност, за која малку се знае во Република Македонија. Тој е првиот челник на Организацијата, чиешто прво име може да го пронајдете во уставот од

Сподели:
Read more

Posted by admin

Тато, а кој е оној човек со брада?

16/08/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

ТАТО, А КОЈ Е ОНОЈ ЧОВЕК СО БРАДА? Доцно пладне во Скопје, го држев мојот син за рака и се шетавме по празните улици. Под сенките од паметниците на бројните

Сподели:
Read more