Menu

Category: Христо Узунов

Posted by admin

БУЛЕВАРКО: Неродените деца!

25/10/2019 In Conservative.MK, Македонија, Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Како да се чувствува еден млад човек во Македонија, кој е еден до два степени над политичките елити во оваа наша држава, Македонија да потенцирам? Кога е заробен од елитистички

Сподели:
Read more

Posted by admin

Брусалица за кираџиите

17/08/2019 In Македонија, Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Ја исполнивме и последната домашна задача од НАТО пакетот. Со брусалиците удривме по Кутлешот како дел од обврските од Преспанскиот договор каде дефакто се потврди губењето на нашиот суверенитет. Кога

Сподели:
Read more

Posted by admin

КОНЗЕРВАТИВЦИТЕ БАРААТ ОДГОВОР!

30/11/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Еден од промоторите на конзерватизмот и класичниот либерализам јасно рекол дека конзервативно е да се говори вистината, па во истото верува и идеолошкиот и аналитички центар Conservative.mk. Во конзервативните кругови

Сподели:
Read more

Posted by admin

Патот кон силна и суверена нација

06/09/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

Филмот „Ругање со Христа“ на режисерот Јани Бојаџи е добитник на награда на Меѓународниот филмски фестивал во Монтреал, Канада. Но, што е тоа важно. Најважно околу овој филм, во доменот

Сподели:
Read more

Posted by admin

Нашите заробени мајки

26/08/2018 In Македонија, Социологија, Христо Узунов Leave a comment

Еднаш во една прилика кажав: Мајката, т.е. жената е јадрото на животот и јадрото на љубовта. Ценејќи ја својата мајка, жена, ти стануваш чувар на гнездото, кое светлост носи! Мајката

Сподели:
Read more

Posted by admin

Тато, а кој е оној човек со брада?

16/08/2018 In Национализам, Христо Узунов Leave a comment

ТАТО, А КОЈ Е ОНОЈ ЧОВЕК СО БРАДА? Доцно пладне во Скопје, го држев мојот син за рака и се шетавме по празните улици. Под сенките од паметниците на бројните

Сподели:
Read more