Menu

Category: Социологија

Posted by admin

Се е во бројките!

17/09/2021 In Conservative.MK, Македонија, Национализам, Социологија Leave a comment

Масовно попишување на сите Македонци – единствена солуција од национално понижување. Гледам како се’ повеќе Македонци се залагаат за бојкот на пописот и не ми се верува колку се наивни

Сподели:
Read more

Posted by admin

Такер Карлсон доби подарок од Conservative.mk

17/09/2021 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

Поклон до Такер Карлсон, дигитална “POP art” слика 65 х 50 cm од Стефан Василевски со посебно значење и толкување. Каква е симболиката на сликата? With the Fox News legend

Сподели:
Read more

Posted by admin

СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД

03/11/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

ИНСТИТУТ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ И ХУМАНИСТИЧКИ НАУКИСКОПЈЕГРУПА РОДОВИ СТУДИИ СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ И ПОЛИТИЧКИТЕ КАМПАЊИ – ПОБЕДАТА НА ДОНАЛД ТРАМП ВО САД СЕМИНАРСКА РАБОТА: студентка Виолета Михајловска, професорка проф. д-р Дона Колар-Панов        Вовед

Сподели:
Read more

Posted by admin

Статусот на жената во Исламот

03/10/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Македонија, Социологија Leave a comment

Исламот е една од најголемите светски монотеистички религии. Арапскиот збор Ислам значи покорност или потчинување на човечката волја кон едниот вистински Бог заслужен за обожување – Аллах, и секој кој

Сподели:
Read more

Posted by admin

Трамп им објави „војна“ на социјалните мрежи

29/05/2020 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

Факт е дека социјалните мрежи веќе подолго време ѝ служат на левицата и замолкнато е конзервативното мислење. Дури и самиот Марк Цукенберг го призна ова на неговото судење пред неколку

Сподели:
Read more

Posted by admin

Од мајка до насилник

15/02/2020 In Conservative.MK, Македонија, Социологија Leave a comment

Развод. Конечно ослободување од прангите на брачното незадоволство, нефер доминацијата, непрестајните кавги, неверството, насилството, воедно – лудилата. И без разлика дали за вас разводот било нешто незамисливо, нешто недозволиво, може

Сподели:
Read more

Posted by admin

Постмодернистички социјалдемократски мудрости по староегипетски терк

21/06/2019 In Македонија, Национализам, Социологија Leave a comment

„Облогот кој Клеопатра го поставила пред Марк Антони е тоа дека таа ќе потроши 10 милиони сестерци на оброкот пред нејзе. Марк Антони, гледајќи во веќе послужениот скромен оброк, почнал

Сподели:
Read more

Posted by admin

Акт на еднаквост во САД: Меѓународен срам!

19/05/2019 In Conservative.MK, Европа и светот, Конзерватизам, Социологија Leave a comment

Завчера, петок 17ти мај, беше интернационален ден на борбата против хомофобија, трансфобија и бифобија. Како и многу други денови во текот на годината посветени на одредени работи, така и овој

Сподели:
Read more

Posted by admin

Опортунистите го трчаат последниот круг

16/04/2019 In Conservative.MK, Македонија, Социологија Leave a comment

Роден сум во залезот на бивша Југословенска Федерација, последна генерација Титови пионери. Токму се бев заколнал на верност како рамноправен следбеник на паролата братство и единство, под знамето кое веќе

Сподели:
Read more

Posted by admin

Одговор на тезата за десничарски тероризам: Омразата се кове дури е жешка!

18/03/2019 In Безбедност и одбрана, Европа и светот, Македонија, Национализам, Социологија Leave a comment

Тероризмот, како се по популарна форма на искажување политички револт, ни ги изострува сетилата на сите подеднакво. Гневот е обично меѓу првите емоции кои се раѓаат по сознание за грозоморни

Сподели:
Read more